İyileştirme Şaman Kılavuzu (2025)
Arkadaşlar, önceki rehberleri kullanarak İyileştirme Şaman karakterimi açtım. Ancak oynadıkça bazı bilgilerin pratikte beklendiği gibi çalışmadığını fark ettim. Bu yüzden kendi deneyimlerime dayalı, PvP ve yardım amaçlı oyun için optimize edilmiş bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Stat Dağılımı
En sağlıklı dağılım: 2 INT – 1 VIT → VIT dolduktan sonra DEX verilmeye başlanmalı. Bu şekilde hem dayanıklılık hem de büyü verimi sağlanabilir.
Beceri Dağılımları
Becerilerin sırası oldukça önemlidir çünkü seviye 70'e kadar beceri seçimleriniz kasılma performansınızı doğrudan etkiler.
- İyileştirme
- Hız
- Şimşek Çağırma
- Şimşek Atma
- Şimşek Pençesi
- Yüksek Saldırı

- Şimşek Çağırma
- Şimşek Atma
- İyileştirme
- Hız
- Şimşek Pençesi
- Yüksek Saldırı

İlk 4 beceri kasılırken en çok fayda sağlayanlardır. Özellikle İyileştirme ve Hız, pot kullanımını azaltır ve daha sık hasar vermenizi sağlar.
Gereksiz Beceri Uyarısı
Yüksek Saldırı: M6 seviyeye kadar getirsem de, verdiği ortalama +27 saldırı hasarı pratikte çok az. STR artırmıyor; bu yanlış bir kanı. Şimşek Pençesi: Şimşek Çağırma ve Atma gibi daha verimli beceriler varken, pençeye erken yatırım yapılmasını önermem.
Kullanılacak Ekipmanlar
Kolye
İnci Kolye +9: Yardım modunda idealdir. +7 Zeka ve +8 Büyü Hızı sağlar. Cennetin Gözü Kolye: PvP odaklılar için önerilir. Delici vuruş bonusuyla daha yüksek hasar sağlar.
Küpe
Lv54'e kadar: Beyaz Altın Küpe Lv54 sonrası: Cennetin Gözü Küpe
Bilezik
[Beyaz Altın Bilezik > Gümüş Bilezik][/B] → HP kaynağı olarak kullanılmalı. Zeka yerine HP tercihi, PvP’de daha uzun süre hayatta kalmanızı sağlar.
Ayakkabı
Mest Eden Ayakkabı tercih edilmeli. +Büyü Hızı özelliği kasılma ve PvP’de kritik önem taşır.
Silah
- 30+ Level: Beceri oranı yüksek Sonbahar Yelpazesi
- 65+ Level: Büyülü saldırı gücü yüksek Kurtuluş Yelpazesi
- Alternatif (75+): Orkide Çan
Not: Mutluluk Yelpazesi +9 olmadan büyü hızını maks. seviyeye çıkaramadığı için tavsiye edilmez.
Aranması Gereken Efsunlar
- Büyü Hızı (öncelikli)
- HP
- Bloklama
- Kritik Vuruş
Zeka mı Büyü Hızı mı?
→ 240 Büyü Hızı sınırına ulaşmak önemli. Bu, iyileştirme sürenizi 7 saniyeden 4 saniyeye indirir ve sizi hem destek hem de PvP'de daha etkili hale getirir.
Son Söz
Umarım bu rehber, İyileştirme Şaman oynayan veya oynamayı düşünen arkadaşlara yeni bir bakış açısı kazandırır. Görüş ve katkılarınızı yorum kısmında paylaşmayı unutmayın!İyi forumlar, bol oyun keyfi!